13 de març del 2012

"Aquest club està molt arrelat al poble"

-Per què veu decidir crear la secció de futbol sala del Club Esportiu Arenys de Munt?
La majoria dels que ens hi vam embarcar, bàsicament era perquè teniem els fills practicant futbol sala a nivell escolar. Aleshores, un cop els nens van anar creixent vam entrar al CEADM. Allà, només hi havia un equip d'adults de futbol sala i vam començar a crear categories de benjamí, aleví, etc.
-Com va evolucionar?
Poc a poc es van fer més equips, tant de nois com de noies. Això va fer que ens acabéssim mig independitzant com a secció de futbol sala autònoma perquè els interessos que teniem eren totalment diferents als del club.
-Quines són les principals dificultats que planteja el fet de crear una secció?
Els problemes més grossos que ha tingut el futbol sala d'Arenys de Munt al llarg de la seva existència han estat, bàsicament, d'instal·lacions i d'economia. Ara tenim el pavelló nou, però en el passat, no teniem instal·lacions suficients perquè compartíem amb hoquei, bàsquet i patinatge. A base d'anar lluitant, vam aconseguir les instal·lacions d'ara, que són molt correctes. I després a nivell econòmic, com més nens tens, més despeses generes i això sempre ha estat una dificultat.
-En els ultimis anys el futbol sala d'Arenys de Munt ha crescut molt. Com ho valores?
Una cosa porta a l'altre. El que no tenia sentit era el que hi havia al principi: un equip de 'ganàpies' fent la guerra pel seu compte. Fa un temps vam aconseguit fer una cadena completa i això amb els anys s'ha anat notant. Ara, els joves que arriben a sènior, porten uns 10 anys al club. Amb això vull dir-te, que la feina de tants anys a la base té l'oportunitat de lluir al final de la cadena. Jo sempre dic que els nens petits han d'aprendre gaudint i, a partir d'una certa edat començar a competir. El positiu de tot això, és que poden fer tot el procés a Arenys de Munt, i això ens fa està molt satisfets. 
-A què creus que es deu aquest creixement?
Penso que el secret és que hi ha molta gent que s'implica. Del primer a l'últim entrenador, delegats, pares,etc són gent que els hi costa més 'calers' que no pas guanys. Amb això vull dir que el més important són les ganes de tothom. Si hi ha ganes, la cosa llueix. Això fa que hi hagi més equips i després els nens arrosseguen a més nens.
-Al llarg de tots aquests anys t'han passat moltes coses relacionades amb el futbol sala. Amb quin moment et quedes?
Si d'una cosa podem estar orgullosos és de tenir aquest pavelló. Però no em quedo amb el fet de tenir-lo, sinó amb la feina del passat, que ens va permetre avançar. Van ser anys durs, però han resultat ser productius. Em quedo, doncs, amb la feina de molts anys i de molta gent. 
-En tants anys també hi ha coses negatives. Què t'agradaria no haver viscut com a responsable del futbol sala?
Hi ha una cosa que tenim molt present. Va haver una jugadora que arrel d'una lesió que va tenir, va acabar morint. Aquesta noia era una noia del poble que ens estimàvem tots molt. Això és, sens dubte, el pitjor que ens ha passat en el club.
-La lluita pel pavelló nou va durar molts anys. Ara que ja fa un temps que hi és, quins avantatges aporta?
Ens permet que els equips puguin entrenar les seves hores sense problemes, fer uns quadrants d'horari i de competició raonables,etc. En definitiva, una organització molt més simple i sense tants embolics.
-La 'batalla' del pavelló va generar tensions entre el club i l'ajuntament. Actualment com són les relacions?
Jo sempre dic el mateix: mentre estàvem al pavelló de dalt, el regidor d'esports, tenia cada setmana un parell de correus meus relacionats amb problemes de pista,etc. Ara, en tota la temporada potser envio quatre o cinc correus per temes molt circumstancials. Actualment la col·laboració és molt plena.
-Què destacaries com a característic del futbol sala?
Si hi ha una cosa que tinc molt clara d'aquest club és que està molt arrelat al poble. Inclús jugadors que han vingut de fora, realment han acabat sentint que són d'Arenys de Munt. Això és el que més destacaria, que la gent es sent molt d'Arenys de Munt.
-... I a nivell esportiu?
A nivell esportiu destacaria el procés de formació que ofereix el club. A vegades veus nens que perden per 15 o 20 i després de grans llueixen com a jugadors. Això és producte d'una feina de formació de molts anys.
-Quins plans de futur hi ha pel club?
Aquest any hem aconseguit tenir tota la cadena de categories, tant en masculí com en femení. Ara l'objectiu és  mantenir certa estabilitat en aquest sentit. La quantitat de nens que hi ha en totes les categories ens fa suposar que ho aconseguirem. Després els resultats seran més bons o més dolents, però si mantens la cadena, podràs formar als jugadors. Si trenques la cadena, 'fomut', perquè perds nens, que van a jugar als pobles del voltant. Per tant, el més important ara mateix és mantenir la cadena.